Het nut van krachttraining wordt vaak door vrouwen over het hoofd gezien. Vaak is er de angst om binnen een paar weken niet meer door de deur te passen. Zo gespierd.  Alleen deze angst is niet helemaal terecht. Vrouwen hebben namelijk een lager testosteronlevel dan mannen. Om deze reden gaat het opbouwen van spieren ook een stukje langzamer.

Voordelen van krachtsport 

Er zijn juist veel meer voordelen dan nadelen voor vrouwen omtrent krachttraining. Het verbranden van vet kan soms moeilijk en langzaam gaan. Krachttraining kan dit proces versnellen. Door middel van krachttraining bouw je spiermassa op. Spieren verbruiken energie, bij een hogere spiermassa verbruikt je lichaam meer energie in rust. Wat ervoor kan zorgen dat je gemakkelijker vetmassa verliest.

Wanneer je als vrouw aan krachttraining gaat doen zal dit ook lichamelijk zichtbaar worden (mits met de juiste voeding natuurlijk). Al die uren cardio zorgen voor een beter uithoudingsvermogen, maar is minder effectief voor de definitie van spieren. Door het trainen met gewichten zul je een strakkere buik, ronde billen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Spiermassa opbouwen voor vrouwen

Hoe maak je progressie

Toch zijn het voornamelijk de mannen die ik met al die gewichten zie gooien in de sportschool. De meeste vrouwen voelen zich niet helemaal op hun gemak. Dit komt voornamelijk door alle brul geluiden die wij mannen maken en door het gebrek aan kennis. Want wat moet je nou doen voor die plattere buik en ronde billen? Juist deze onwetendheid is niet goed voor de motivatie. Daarnaast zorgt dat ervoor dat je bepaald soort oefeningen uit de weg gaat. Wat er weer voor zorgt dat je week in week uit dezelfde oefeningen doet. En dit gaat niet gepaard met het resultaat dat jij voor ogen had. Deze drempel zul je toch echt overheen moeten. De manier om je thuis en op je gemak te voelen in de sportschool is dat je weet waar je mee bezig bent. En laat ik jou daar nou net bij kunnen helpen.

Belangrijk bij krachttraining is dat je alle spiergroepen in het lichaam voldoende aanspreekt. Om voldoende progressie te maken wil je iedere spiergroep 2 tot 3 keer in de week trainen. Wanneer je een full body training pakt is het effectief om ongeveer 7 – 9 oefeningen te doen die je 3 – 4 setjes uitvoert. In zo’n training wil je voornamelijk compound oefeningen laten terugkomen. Voor vrouwen, maar ook voor mannen zijn dit de squat, deadlift, hipthrust, pull up, barbell row en shoulder press.

Wil jij als vrouw beginnen met krachttraining? Of wil jij meer progressie maken in de sportschool?

Misschien zijn wij dan wel een match om samen aan de slag te gaan.

Doe hier de gratis online intake

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Eiwitten
Eiwitten
Wat zijn het, hoeveel moet ik ervan binnen krijgen, is er een hogere behoefte voor sporters en wat zijn eiwitrijke...
de 7 trainingsprincipes
De 7 trainingsprincipes voor meer progressie
Binnen de fitnesswereld wordt er gewerkt met verschillende belangrijke principes, wetten en regels die belangrijk...
vetmassa verliezen
Hoe verbrand ik vetmassa
Wil jij vet op een verantwoorde manier verbranden, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Lees hier hoe het...

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten