Voor ons Hollanders is het diner vaak de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Maar hoe zorg je er nou iedere dag voor dat er wat lekkers, maar ook gezonds op tafel staat? En dat zonder een uur in de keuken te staan.
Het diner is naast de lunch hét moment om een lekkere portie groente binnen te krijgen. Daarom bevatten alle recepten voor het diner minimaal 200 gram groente. Ook de vezels worden niet vergeten. Er wordt altijd gekozen voor een volkorenproduct. Denk hierbij aan zilvervliesrijst, aardappel, zoete aardappel, volkorenpasta, volkorenwraps, quinoa en volkorenbrood.
Daarnaast bevat iedere maaltijd een goede portie eiwitten. Ik als fanatiek krachtsporter vind eiwitten erg belangrijk voor mijn herstel. Maar ook als je niet sport zijn eiwitten een essentieel onderdeel van een goed diner. Richtlijn is om bij iedere hoofdmaaltijd 20 gram eiwitten binnen te krijgen. Met de recepten van FitFood haal je deze richtlijn met gemak. Eiwitbronnen bij het diner zijn: vlees, vis, eieren, noten en peulvruchten.
Niet de gezonde vetten vergeten. Om het diner echt compleet te maken bevat het diner ook altijd onverzadigde vetten. Onverzadigde, dus niet de vetten uit patat en een lekkere frikadel. Door middel van het bakken van vlees of vis in olijfolie krijg je al een hoop onverzadigde vetten binnen. Daarnaast zijn ei, avocado, noten, mayonaise en vette vis verschillende bronnen van onverzadigde vetten.
Veel plezier met experimenteren in de keuken!
Iedere dag lekker eten en toch je persoonlijke doelen halen?!
Schrijf je dan nu in!
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!