Maak van je lunch een feestje met dit broodje tonijn. Persoonlijk is dit één van mijn favoriete broodjes. Vezelrijk door het brood en de groenten, eiwitrijk door de tonijn en ook nog eens heel erg lekker. Benieuwd hoe dit smaakt? Snel naar de supermarkt en de keuken in.
Ingrediënten
- 2 sneeën volkorenbrood
- Half blikje tonijn in olijfolie
- Halve eetlepel halfvolle mayonaise
- Kwart rood uitje
- Halve appel
- 30 gram komkommer
- 30 gram cherrytomaatjes
- 20 gram gemengde sla
- Citroensap
- Peper
Receptuur
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg 2 dikke volkorenboterhammen in de oven en laat ze in 5 minuten krokant worden.
- Laat het blikje tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een kom. Voeg de mayonaise toe aan de tonijn. Breng dit op smaak met wat peper.
- Snijd de appel en komkommer in blokjes en snipper de ui.
- Verdeel het tonijnmengsel over het brood.
- Leg de groenten op het broodje.
- De liefhebber kan er nog wat citroensap over sprenkelen.
- Laat het je smaken!
Energie (kcal | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | Vetten (g) |
---|---|---|---|
414 | 42.5 | 27.1 | 13.1 |
Wil jij je persoonlijke doelen behalen, maar toch lekker eten?
Elke dag die je wacht is er één te veel. Start nu direct!
Dit is waarom je Floris moet hebben.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!