Eigenlijk is er bijna niks lekkerder dan een havermoutontbijtje. Je kunt er zoveel kanten mee op. De ene dag maak je een shake, de volgende dag maak je er een papje van. Vandaag gaan we voor een bordje havermout met amandelmelk, fruit, noten en je dagelijkse portie zuivel. Hoe je dit maakt?
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 250 ml amandelmelk
- Halve banaan
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 25 gram ongezouten notenmix
- 150 gram skyr, magere Franse kwark of Griekse yoghurt (0% vet)
- 100 gram blauwe bessen, frambozen, bramen
- Kokossnippers
Receptuur
- Doe 30 gram havermout en 250 ml amandelmelk in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 minuten inkoken tot een dikke pap.
- Snijd ondertussen de banaan in de lengte in plakjes en hak de hazelnoten grof.
- Roer de cacaopoeder door de havermoutpap. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de banaan, hazelnoten, fruit en kokos.
- Voor de extra eiwitten voeg je er 150 gram skyr, magere Franse kwark of Griekse yoghurt (0% vet) aan toe.
- Aanvalluuuuh!
Energie (kcal | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | Vetten (g) |
---|---|---|---|
616 | 47 | 32.4 | 25.8 |
Lekker van genieten mensen!
Wil jij je persoonlijke doelen behalen, maar toch lekker eten?
Elke dag die je wacht is er één te veel. Start nu direct!
Dit is waarom je Floris moet hebben.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!