Maak een planning

Een planning gaat ervoor zorgen dat jij altijd de juiste voeding tot je beschikking hebt. Als je van tevoren nadenkt over welke dagen jij druk bent kun je hier gemakkelijk op inspelen. Zo kun je de boodschappen plannen op een dag wanneer jij meer tijd hebt.  Maak alvast een overzicht van jouw week op het gebied van maaltijden en plan de momenten wanneer jij de boodschappen wilt halen. Kies op dagen dat je weinig tijd hebt voor recepten waar weinig ingrediënten voor nodig zijn. Kies daarnaast voor een recept dat je vaker maakt en goed kent, want ook dat bespaart een hoop tijd.

Meal preppen

Meal preppen is ideaal om tijd in de keuken te besparen. Preppen houdt in dat je maaltijden gaat voorbereiden. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd een lekkere en gezonde maaltijd binnen handbereik hebt als je geen tijd hebt om te koken. Zo kun je een extra grote portie maken, zodat je de dag erna ook gelijk een lekkere maaltijd hebt. Maar je kunt ook alleen een grote pan met bijvoorbeeld pastasaus maken, zodat je alleen iedere dag wat pasta hoeft te koken. Beide manieren schelen heel erg veel tijd.

snel een gezonde maaltijd op tafel

Een goed gevulde voorraadkast, koelkast en vriezer

Een goed gevulde voorraadkast, koelkast en diepvries gaan ervoor zorgen dat jij altijd in een korte tijd een gezonde maaltijd op tafel kan toveren.  Zo mogen volkorenpasta, zilvervliesrijst, volkoren wraps, bonen, pesto, tomatenblokjes en tonijn niet in een voorraadkast ontbreken. Gooi de koelkast en diepvries vol met (voorgesneden) groente, eieren, vlees(vervangers) en vis en je kunt altijd een gezonde maaltijd in elkaar draaien. Ook is de vriezer ideaal om een mealprep in te bewaren. Denk er wel in de ochtend aan om deze uit de vriezer te halen als je van plan bent deze maaltijd ’s avonds te eten.

Sommige kant-en-klaarmaaltijden zijn zo slecht nog niet

Natuurlijk zijn de meeste kant-en-klaarmaaltijden niet gezond, omdat er over het algemeen veel suiker en zout in zit en daarnaast weinig vezels, groente en eiwit bevat. Gelukkig spelen steeds meer producenten in op een gezonde leefstijl. Zo zijn er verschillende stoommaaltijden te verkrijgen die verse groente en een mooie portie eiwitten bevat. Ook verkopen steeds meer supermarkten vers pakketten, waarmee je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet.

Wil jij samen met mij een gezonde leefstijl opbouwen?

Doe hier de gratis online intake

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Vetpercentage verlagen
Paul de Vos
Door bewust bezig te zijn met voeding en door van elke maaltijd een feestje te maken veranderde langzamerhand mijn...
Gezonde relatie met voeding
Roos Brugman
Het kijken naar mezelf in de spiegel en de gedachtes die daarbij opspelen zijn nu gezond.
gezond afvallen
Nicole Lebbink
Floris heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten