Ingrediënten
- 75 gram sushirijst
- 30 ml rijstazijn
- 100 gram zalmfilet
- rode peper
- 1 eetlepel sojasaus
- theelepel sesamolie
- 75 gram bospeen
- 50 gram komkommer
- halve bosui
- halve avocado
- 100 gram edamame bonen
- halve theelepel sesamzaad
Hoe gaan we dit maken?
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Schaaf de komkommer en bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- Doe de rijst in een kom. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
Maak het af met Abloc
Voor mij is balans tussen sporten en gezond, maar vooral lekker eten en drinken erg belangrijk. Hier denken ze bij Abloc hetzelfde over: eerst presteren dan verantwoord genieten. Deze koude rakkers zijn er in verschillende varianten waaronder de 0% alcohol. Af en toe jezelf verwennen met een lekker drankje past wat mij betreft prima binnen een gezonde leefstijl. Ben jij benieuwd? Klik dan hier!
Dit is waarom je Floris moet hebben.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!