Wat hebben we nodig?
- 1 kipburger
- 1 volkoren bol
- halve avocado
- handje rucola
- halve paprika
- plakjes komkommer
- halfvolle mayonaise
- scheutje olijfolie
Hoe draaien we dit in elkaar?
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de paprika in ongeveer 3 minuten beetgaar.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd in dunne plakjes en verwijder de avocado met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de kipburger aan 2 kanten goudbruin.
- Snijd de volkoren bol doormidden en ga hem flink beleggen. Begin met de halvolle mayonaise en rucola. Haal de kipburger uit de pan en leg deze op de rucola. Maak de burger af met de paprika, avocado en komkommer. Ben jij een echte smikkelbeer net als ik? Doe er dan nog wat extra mayonaise op.
- AANVALLUUUUH
Kip in Nederland
Ik maakte deze kipburger na aanleiding van een super tof evenement van KIP waar ik aanwezig mocht zijn. Deze workshop stond in het teken van ''samen tegen voedselverspilling''. Bij verschillende demonstraties kon je zien hoe je gerechten kon maken met verschillende delen van de kip. Nadat alle eetbare delen van de kip zijn opgegeten blijven de niet eetbare delen over. Hiervan wordt nuttig gebruik gemaakt. Van mest wordt energie gemaakt en zelfs veren en bloed worden verwerkt als basis voor diervoeding.
Nu zeg ik zeker niet dat we met zijn allen meer vlees moeten gaan eten, maar ik vind het wel belangrijk om te weten dat mijn vlees van goede afkomst is en dat de sector innovatieve oplossingen heeft om voedselverspilling te voorkomen.
Neem vooral ook eens een kijkje op de website van kiprecepten.nl Hier vind je ontzettend veel informatie en hele fijne gerechtjes.
Ben jij op zoek naar een kookboek vol met simpele, gezonde, maar vooral lekkere recepten?
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!