Wat heb je nodig?
- volkoren afbakbroodje
- 2 eieren
- halve avocado
- scheutje melk
- boter
- 50 gram gerookte zalm
- 50 gram bladspinazie
Hoe gaan we dit maken?
- Verwarm de oven voor op 220°. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kluts in de tussentijd je eieren met een klein scheutje melk (max 1 eetlepel). Breng het op smaak met wat zout en peper.
- Zet de koekenpan weer op het vuur (middelhoog) en smelt een klontje boter. Roerbak de spinazie en voeg het geklutste ei toe. Laat 10 – 15 seconden met rust en roer daarna rustig door het ei met een spatel. Herhaal dit tot het ei net begint te garen. Persoonlijk vind ik het lekker als het ei nog een beetje vochtig is. Verdeel de scrambled eggs met spinazie over het afbakbroodje.
- Leg de plakjes avocado en gerookte zalm over de scrambled eggs. Ik maakte de avocado af met wat extra kruiden, alles voor de foto natuurlijk.
- Laat het jullie smaken.
Ben jij op zoek naar een kookboek vol met simpele, gezonde, maar vooral lekkere recepten?
Dit is waarom je Floris moet hebben.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!