Het leuke van het maken van banenbrood is dat je erin kunt doen wat jij lekker vindt. Hou je van walnoten? Voeg die dan extra toe. Ikzelf voeg er vaak nog wat pure chocolade, rozijnen of cranberries aan toe. Die passen er ook echt top bij. Ik maakte deze rakker met een aantal ingrediënten van Healthdelicious.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram tijgernoot meel
- 150 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- optioneel: extra banaan ter decoratie
Zo gaan we het maken
-
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
-
Voeg het tijgernootmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng als alles is opgenomen nog lekker wat gehakte pure chocolade erdoorheen.
-
Stort het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
-
Voor die extra zoete bananensmaak kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk hem licht aan.
-
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar.
-
Maak het plakje bananenbrood extra lekker met wat tijgernootpasta.
Tip van het huis
Eet jij net als ik niet het hele banenbrood in één keer op? Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!