Eerlijk zeggen, ben jij iemand die zichzelf hierin herkent? Je begint een nieuw dieet en je maakt echt flinke stappen, je raakt kilo’s kwijt.  Maar na een aantal weken blijft het gewichtsverlies een beetje stilstaan. Oude gewoontes sluipen terug in je eetroutine en voordat je het weet zit je weer op je oude gewicht.  Een verhaal dat ik vaak hoor. Hoe dit komt? Een dieet werkt niet!! Gouden tip van mij: ga nooit (meer) op dieet.

Waarom val ik dan wel zo snel af in het begin?

Afvallen is in theorie heel gemakkelijk. Je moet minder eten dan dat je lichaam verbruikt. Zolang je dit doet val je af. Alle diëten staan erom bekend dat je minder calorieën binnen gaat krijgen dan dat je lichaam verbruikt. Dit calorietekort is bij de meeste diëten heel erg groot. Dit is dan ook de reden dat in het begin die kilo’s eraf knallen. Helaas is dit gewichtsverlies vaak tijdelijk.

Met een dieet ga je niet je eetgewoontes veranderen

Eén van de redenen dat een dieet niet werkt is dat je de gewoontes niet aanpakt die ervoor hebben gezorgd dat jij wat gewicht bent aangekomen. Stel jij bent een snacker in de avond, iedere avond neem jij lekker op de bank een bakje of misschien wel een zak chips. Tijdens een dieet verbied jij jezelf om nog chips te nemen. Heel erg goed om die chips niet meer te nemen, maar je bent niet bezig om deze eetgewoonte te veranderen. Wat veel beter zou zijn is om die chips te vervangen door iets gezonds en hier een gewoonte van maken. Want wat gebeurd er als je dit niet doet? Juist, voordat je het weet heb je weer een zak chips in je handen.

Leefstijl veranderen

Een dieet is niet vol te houden

Tijdens een dieet verbied je jezelf heel veel.  Op een gegeven moment ga je dit niet meer volhouden. Het verbieden van bepaalde producten maakt het dieet alleen maar lastiger. Een heel simpel voorbeeld hierin is de roze olifant. Wanneer iemand je vertelt dat je niet aan een roze olifant mag denken, is dat het enige wat er nog in je brein omgaat. Hetzelfde gebeurt wanneer je jezelf verbiedt om ‘ongezonde’ producten tot je te nemen; je denk er de hele dag aan en krijgt er met de minuut meer trek in. En zeg nu zelf, een broodje hamburger of een ijsje in de zomer is zo slecht nog niet. Af en toe is zo’n maaltijd helemaal niet slecht, maar wat je vaak ziet gebeuren is dat het niet bij 1 handje pepernoten blijft, na 1 handje wordt vaak de zak erbij gepakt. Zodra je iets lekkers hebt gepakt denk je: wat maakt het nu nog uit?

Na afloop voel je je schuldig en zit je slecht in je vel. Wanneer dit vaker gebeurt zal dit een negatief effect op je zelfvertrouwen hebben. Met als gevolg dat je uiteindelijk weer terugvalt in je oude gewoontes. De kilo’s die eraf zijn in de eerste periode komen er langzaam weer bij. Wat uiteindelijk resulteert in een mislukte poging en stoppen van het dieet.

Mijn advies is om te stoppen met diëten. Ga zoeken naar een methode die voor jou werkt. Kun jij wel een duwtje in de goede richting gebruiken? Ik help je graag met het vinden van de leefstijl die bij jou past. Niet streng diëten, maar een leefstijl waar je de rest van je leven de vruchten van gaat plukken.

Wil jij samen met mij aan de slag? Klink dan hier voor de mogelijkheden. Of doe nu de gratis online intake.

Doe hier de gratis online intake

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Gezond afvallen
Eva
Ik heb geleerd los te laten dat eten goed of fout is, maar mijzelf de vraag te stellen of je je ergens goed bij...
Spiermassa opbouwen
Sylvana
Het belangrijkst is dat je je goed, sterk en fit voelt - en dat voel ik me nu
Vegan Eiwitrijke Pancakes
Vega(n) Eiwitrijke Pancakes
Er zijn meerdere manieren om eiwitrijke pannenkoeken te maken dan met melk en eieren. Deze pannenkoeken zijn gemaakt...

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten