In mijn jonge jaren ben ik altijd een kilootje te zwaar geweest. Ik werd niet gepest, maar mijn bolle wangetjes zorgde wel voor regelmatig een opmerking naar mijn hoofd. In mijn jeugd heb ik op hoog niveau getennist. Tot het moment dat ik uit de selectie werd gezet, omdat ik te zwaar geweest zou zijn. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit een grote impact heeft op een jochie van 14 jaar.

In de jaren hierna heb ik dagelijks tegen mezelf gezegd dat ik te zwaar was, wat resulteerde in een periode waarin ik nou niet bepaald veel heb gegeten. Dit heb ik volgehouden tot en met mijn 16levensjaar en 54 kilogram op de weegschaal. Ik weet nog goed dat ik een tenniswedstrijd moest spelen en de bal nauwelijks nog naar de overkant kreeg. Niet omdat ik ineens zo slecht was, maar omdat ik te zwak was om er kracht achter te zetten.

Dit wilde ik anders. Dit kon niet gezond voor je zijn. Dit was het moment dat mijn grote liefde voor fitness is begonnen. Ik schreef mij in bij de sportschool. Als echte kleerkast van 54 kilogram kwam ik binnen. Alleen de barbell met een bench press kreeg ik nauwelijks omhoog. In mijn eerste jaar ging ik trouw 3 keer in de week, maar ik wist bij god niet wat ik aan het doen was. Ik wist wel dat ik het echt heel erg leuk vond, want ik ging er altijd met een lach naartoe. De sportschool werd namelijk niet alleen een plek voor mij om te trainen, het werd ook een plek waar ik mezelf kon zijn en nieuwe vrienden ontmoette.

Gezonde leefstijl opbouwen

In deze beginjaren als krachtpatser was ik ook begonnen op het CIOS. Sport is namelijk altijd mijn grote liefde geweest. Gedurende deze jaren kwam ik erachter dat voeding en prestaties leveren hand in hand gaan. Met alleen krachttraining bereik je wel resultaat, maar dit resultaat is veel groter als je je voeding erop afstemt.  Dit vond ik wel erg moeilijk. Wil je namelijk spiermassa opbouwen zal je toch meer moeten gaan eten dan dat je verbrand. Door mijn jeugdjaren met altijd een kilootje teveel was dit iets wat ik toch liever niet deed. Toch ging ik het een tijdje proberen en wat beviel me dit goed! Ik kwam spiermassa aan,  zat veel lekkerder in mijn vel en mijn energielevel ging echt omhoog.

Inmiddels had ik het CIOS afgerond. Door mijn grote passie voor fitness en de bijbehorende voeding leek het mij een mooie stap om de HBO opleiding voeding en diëtetiek te gaan volgen. Persoonlijk ging het steeds beter met mij. Ik was steeds beter in staat om de juiste balans te vinden tussen sporten, de juiste voeding en voldoende rust. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in mijn eerste jaren van het HBO nog weinig genoot van voeding. Het was toch vaak kip, rijst en groente of kwark met fruit. Dit veranderde langzamerhand door de kennis die ik opdeed en door mijn naaste omgeving. Steeds vaker genoot ik van een hapje en drankje dat niet ‘perfect’ in mijn schema paste.

Gezonde leefstijl opbouwen

Ik ging lekkerder in mijn vel zitten, het trainen ging goed, fysiek maakte ik mooie stappen en ik had een mooie balans in mijn voedingspatroon gevonden. Langzamerhand kreeg ik het gevoel dat ik goed genoeg was. Steeds meer werd ik mezelf bewust van de voordelen die deze leefstijl met zich mee bracht. Het is niet zomaar even naar de gym, met ijzer gooien een aantal keer in de week en gezond eten. Deze leefstijl heeft mij zoveel moois gebracht. Vrienden, discipline, meer zelfvertrouwen en een realistisch zelfbeeld.

Hier is ook het idee van Floris FitFood ontstaan. Ik wilde mensen gaan helpen om dit ook te bereiken. Dit is dan ook de reden dat ik mijn werk met zoveel passie doe iedere dag. Persoonlijk vind ik niks leuker en mooier dan een appje van een deelnemer dat hij of zij lekkerder in zijn vel zit, een lekkere training heeft gehad of een foto stuurt van een echte FitFood maaltijd.

Inmiddels ben ik meer dan 30 kilogram spiermassa aangekomen. Maar nog veel belangrijker; ik ben gelukkig met mijzelf!! Dit zeg ik absoluut niet om stoer te doen of iets. Veel van jullie volgen mij al een tijdje en ik vond het tijd om jullie te laten lezen wie ik ben en waar ik vandaan kom. Daarnaast wil ik jullie laten zien dat als je iets wilt je veel meer kunt bereiken dan je in eerste instantie denkt.

Is het voor jou tijd om je leefstijl te veranderen? Denk jij dat ik jou hierbij kan helpen?

Klik dan hier voor mijn contactgegevens. Of doe de gratis online intake.

Doe hier de gratis online intake

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Gezond afvallen
Eva
Ik heb geleerd los te laten dat eten goed of fout is, maar mijzelf de vraag te stellen of je je ergens goed bij...
Spiermassa opbouwen
Sylvana
Het belangrijkst is dat je je goed, sterk en fit voelt - en dat voel ik me nu
Vegan Eiwitrijke Pancakes
Vega(n) Eiwitrijke Pancakes
Er zijn meerdere manieren om eiwitrijke pannenkoeken te maken dan met melk en eieren. Deze pannenkoeken zijn gemaakt...

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten