Houd balans

Van 2 dagen kerst word je niet ineens 10 kilo zwaarder. Pas als je structureel dag in dag uit boven je caloriebehoefte eet  en drinkt zul je merken dat je zwaarder gaat worden. De angst die veel mensen hebben om na 1 avondje genieten al een kilo zwaarder te zijn is dus niet nodig. Hierbij zeg ik natuurlijk niet dat we met zijn allen tijdens de feestdagen alles naar binnen moeten proppen. Eet de dag ervoor en gedurende de feestdagen net even wat anders, zodat je wat kcal bespaart voor die lekkere feestmaaltijden. Wat ik zelf altijd doe is mijn eiwitten hoog houden. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel. En je eiwitbehoefte blijft natuurlijk hetzelfde als altijd. Daarnaast raad ik het aan om veel groente te pakken. Deze bevatten namelijk weinig calorieën.

Nu je eenmaal 1 keer buiten het boekje bent gegaan, hebben veel mensen de nijging om alles te eten wat ze lekker vinden. Het maakt nu toch al niet meer uit. Deze gedachten leiden vaak tot overeten. Gewicht aankomen gebeurt niet door die ene dag. Geniet van de maaltijd, maar begin de volgende dag weer met lekker veel positieve energie om weer aan de slag te gaan met je gezonde leefstijl. Zo heb je en genoten en valt de schade allemaal reuze mee.

Gezonde hapjes

Oliebollen, appelflappen, kerstkransjes, worstenbroodjes zijn hapjes die vaak op tafel staan tijdens de feestdagen. Misschien lekker, maar deze hapjes bevatten erg veel calorieën. Zorg er voor dat je zelf de boodschappen doet en de hapjes op tafel zet. Zo zorg je ervoor dat je controle hebt over het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Ga voor gezonde hapjes, zoals groente met dip, gebakken appel met kaneel, volkoren stokbrood of wraps met eiwitrijk beleg.

niet aankomen tijdens de feestdagen

Blijf bewegen

De feestdagen betekent gelukkig niet dat we ineens niet meer kunnen bewegen. Steeds meer sportscholen zijn tijdens deze dagen geopend. Als dit bij jou (nog) niet het geval is kan een lekkere wandeling of een stukje hardlopen natuurlijk altijd. Verder kun je de hond een keertje vaker uitlaten, vindt dat beestje vast helemaal niet erg. Pak de fiets als je naar een kerstdiner in de buurt gaat. Of ga met een groepje wandelen tussen de gangen door. Er is altijd iets te bedenken als je dit graag wilt. Doe dit wel alleen als je hier uiteindelijk plezier uithaalt. Want de feestdagen draaien wel om genieten met zijn allen.

Beperk sappen, alcohol en frisdrank

Geloof het of niet, maar sappen, alcohol en frisdrank bevatten ook echt calorieën. Vervang de frisdrank met suiker voor een light variant. Maak met jezelf afspraken op het gebied van alcoholische dranken om de inname hiervan te beperken. Ga je toch voor een mix drankje? Kies er dan voor om dit drankje te mixen met een drankje zonder suikers om de inname van calorieën te beperken.

Een ander effect van alcohol is dat al het eten net even wat lekkerder smaakt dan normaal. Daarnaast gaat je voet ieder glaasje verder van de rem. Wat uiteindelijk zorgt voor overeten.

Ga voor groente

Met een lekkere portie groente zit je altijd goed. Groenten verzadigen, doordat ze over het algemeen veel vezels bevatten. Daarnaast bevatten groenten relatief weinig calorieën. Let er bij het opscheppen van je eten op dat ongeveer de helft van het bord vol groente ligt.

Ik wens jullie allemaal hele fijn feestdagen. Ga er lekker van genieten, maar doe dit met mate.

Wil jij samen met mij aan de slag?

Doe hier de gratis online intake.

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Gezond afvallen
Eva
Ik heb geleerd los te laten dat eten goed of fout is, maar mijzelf de vraag te stellen of je je ergens goed bij...
Spiermassa opbouwen
Sylvana
Het belangrijkst is dat je je goed, sterk en fit voelt - en dat voel ik me nu
Vegan Eiwitrijke Pancakes
Vega(n) Eiwitrijke Pancakes
Er zijn meerdere manieren om eiwitrijke pannenkoeken te maken dan met melk en eieren. Deze pannenkoeken zijn gemaakt...

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten