Wat is een weight gainer?

Een weight gainer kun je inzetten om op een gemakkelijke manier aan te komen. Aankomen doe je tenslotte door een positieve energiebalans te creëren (meer eten dan dat je verbrandt). Het is een voedingssupplement met veel calorieën samengesteld uit verschillende hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten, inclusief vitaminen, mineralen en afzonderlijke aminozuren. In sommige gevallen zijn ze aangevuld met andere supplementen zoals creatine.

Heb je een weight gainer echt nodig?

Persoonlijk ben ik van mening dat een weight gainer niet noodzakelijk is om aan te komen. Een lekkere pasta, zelfgemaakte shake met veel havermout of lekker kippetje met groente en zoete aardappel uit de oven zijn allemaal maaltijden die toch veel lekkerder zijn dan een chemische shake. Met de juiste kennis en de juiste voeding ben je hoogst waarschijnlijk ook in staat om aan te komen.  Een weight gainer is geen quick fix waar jij gespierd van gaat worden. Dit supplement is enkel een gemakkelijke manier om aan je caloriebehoefte te komen, maar deze calorieën kun je ook uit je voeding halen. Eet ongeveer 5-10% boven je energiebehoefte als je als doel hebt om aan te komen. Samen met de juiste manier van trainen gaat dit leiden tot betere resultaten dan met gebruik van een weight gainer.

weight gainer

Ben jij iemand die moeite heeft met aankomen? Kijk dan eens kritisch naar je voeding. Waar valt voor jou nog winst te behalen? Ben je op zoek naar handige tips om op een gemakkelijke manier voldoende calorieën binnen te krijgen? Klik dan hier voor mijn blog over dit onderwerp. Naast deze makkelijke tips en tricks kunnen we natuurlijk ook zelf onze eigen weight gainer maken. Dat is pas top!! Wat gaat hier allemaal in? NOU:

 • 400 ml volle melk of sojamelk
 • 1 banaan
 • 50 gram ongezouten noten
 • 100 gram diepgevroren rood fruit
 • 100 gram havermout
 • 150 gram volle kwark of soja kwark

Wil jij toch een weight gainer kopen, let er dan op dat deze relatief veel eiwitten bevat. Ten tweede wil je dat het niet teveel enkelvoudige koolhydraten (suikers) bevat. Als laatste wil je een weight gainer hebben die zo min mogelijk verzadigde vetten bevat. Je kunt je wel voorstellen dat je snel aankomt met een shake van 500 – 1000 kcal. Wanneer je (te) veel calorieën boven je caloriebehoefte gaat eten zal dit zich al snel omzetten in overtollig vet en dit kan nooit de bedoeling zijn.

Heb jij moeite met aankomen? Klik dan hier en kijk hoe ik jou hierbij kan helpen. Of klik hier en stel al je vragen.

Wil jij samen met mij aan de slag? 

Doe dan de gratis online intake

Dit is waarom je Floris moet hebben.
 • Mooie resultaten door professionele begeleiding
 • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
 • Dagelijks contact 
 • Maandelijks nieuwe recepten
 • Kennis over voeding en sport

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!

Bestel direct

Andere toffe dingen
Gezond afvallen
Eva
Ik heb geleerd los te laten dat eten goed of fout is, maar mijzelf de vraag te stellen of je je ergens goed bij...
Spiermassa opbouwen
Sylvana
Het belangrijkst is dat je je goed, sterk en fit voelt - en dat voel ik me nu
Vegan Eiwitrijke Pancakes
Vega(n) Eiwitrijke Pancakes
Er zijn meerdere manieren om eiwitrijke pannenkoeken te maken dan met melk en eieren. Deze pannenkoeken zijn gemaakt...

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten